Nieuws/Binnenland
1176966
Binnenland

Welkom in het land van Pooh

Hartfield is een klein dorpje in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Je vindt er twee kroegen, een kerk en een klein dorpswinkeltje. Het was de woonplaats van niemand minder dan Alan Alexander Milne, schrijver van de Winnie de Pooh boeken. Nu is het dé reisbestemming voor fans van de nieuwsgierige beer. Wat valt er te beleven?

De Pooh Corner Shop

Een bezoekje aan Hartfield begint met een rondje door de Pooh Corner Shop, waar je alle soorten Pooh-souvenirs kan vinden. Van broodtrommeltjes met Tijgetje, Winnie, Knorretje en Iejoor erop tot Pooh's favoriete snack: potjes vol lokale honing. Achterin de winkel vindt je Piglet's Tea Shop, waar je de middag kunt beginnen met een lekker kopje thee en een stukje taart. Het personeel helpt je graag op weg met je Pooh pelgrimage.

Poohstokjes spelen in het Honderdbunderbos

 

Bestemming nummer één in Hartfield is voor iedere Pooh-fan de 'Poohsticks Bridge'. Voor wie het niet kent: Poohsticks, of Poohstokjes in het Nederlands, is een spelletje bedacht door Winnie de Pooh. Spelers zoeken een twijg en laten die van de brug vallen in het water. Het stokje dat als eerste aan de oever aankomt, heeft gewonnen.

Milne's favoriete stekje

 

In hetzelfde bos als de Poohsticks Bridge vindt je een open plek met een gedenksteen aan schrijver Milne. De plek geeft een mooi uitzicht over het Engelse landschap en nodigt uit om even te gaan zitten, uit te rusten en wellicht zelfs een hoofdstuk uit Winnie de Pooh te lezen. Na de boswandeling kun je heerlijk eten in de Anchor Inn, een gebouw in 15 eeuwse stijl aan de hoofdweg van het dorp.

Ben je al eens in Hartfield geweest? Of heb je het Verenigd Koninkrijk al eens bezocht? Schrijf dan een Reiskrant Report en maak kans om als Reiskrant Reporter op pad te gaan!