Nieuws
1177294
Nieuws

Commotie rond 'sparen' van spelers

Van Bommel komt niet in actie

Mark van Bommel komt donderdag in het Europa Leagueduel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk niet in actie. De middenvelder is naar eigen zeggen onvoldoende fit.

Van Bommel verwerpt iedere suggestie dat hij de Europa League verder laten lopen. "Wij willen elke wedstrijd winnen. Als we morgen tegen Vitesse of Ajax hadden gespeeld, had ik ook niet mee kunnen doen", zei Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad.

PSV, hekkensluiter in groep F, heeft  Europese overwintering al niet meer in eigen hand en gaat ongetwijfeld belangrijke spelers sparen. Trainer Dick Advocaat liet eerder al weten dat de eredivisie boven de Europese competitie gaat.

Maandagavond

Ook Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jetro Williems zullen wegens lichte blessures niet in actie komen. Advocaat wilde woensdagmiddag eveneens niets weten van de suggestie van een B-elftal. "B-spelers spelen op maandagavond", doelde de trainer op Jong PSV.

PSV speelt in de competitie achtereenvolgens tegen Vitesse, Ajax en FC Twente. Advocaat had eerder al aangekondigd gezien de omstandigheden spelers rust te geven. „Dat is nodig”, zei hij. „Maar dat neemt niet weg dat we tegen Dnjepr gewoon in de gezien de omstandigheden sterkst mogelijke opstelling aantreden. Zoals we dat tot nu tot altijd in onze Europese wedstrijden hebben gedaan. Onze instelling is ook hetzelfde als altijd. We willen nu twee wedstrijden winnen én de volgende ronde bereiken.”

Ola Toivonen en Erik Pieters zijn voorlopig nog voor de langere termijn uitgeschakeld.