Nieuws/Binnenland
1177304
Binnenland

Fout inspectie: chemiebedrijf niet stilgelegd

De Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken heeft woensdag ten onrechte gemeld dat de overheid het chemiebedrijf Organik Kimya in Rotterdam-Botlek had stilgelegd. De dienst liet donderdag in een rectificatie weten dat alleen een voornemen is geuit om het gebruik van de controlekamer te verbieden.

Pas na hoor en wederhoor wordt daarover een definitief besluit genomen. Het bedrijf sprak woensdagavond al tegen dat de vestiging aan de Chemieweg was stilgelegd. In het oorspronkelijke bericht van de inspectie stond dat de maatregel was genomen na een nachtelijke controle. Daarbij was gebleken dat de veiligheid in de controlekamer onvoldoende kan worden gegarandeerd.

Organik Kimya maakt onder meer polymeer emulsies en speciale chemicaliën en gebruikt daarbij veel gevaarlijke stoffen. Het bedrijf kreeg eerder twee dwangsommen opgelegd.

De onderneming kondigde woensdag al aan de komende weken maatregelen te treffen om de veiligheid in het bedrijf verder te verbeteren. De controlekamer zal worden verhuisd naar een andere locatie.