Nieuws
1177323
Nieuws

Alleen de winst telt voor FC Twente

FC Twente weet wat het donderdag in de Europa League tegen Hannover 96 te doen staat. „Voor ons is het belangrijkste dat we winnen”, zei trainer Steve McClaren woensdag. „Tot dusver is onze groepsreeks teleurstellend geweest en we weten dat het inderdaad moeilijk gaat worden om ons te kwalificeren. We zijn afhankelijk van Levante, maar moeten toch naar onszelf kijken.”

Hannover is met 10 punten uit vier wedstrijden al zeker van een plek in de volgende ronde van de Europa League. Alleen als FC Twente de laatste twee duels wint en concurrent Levante niet meer dan 1 punt pakt, kan de ploeg van McClaren nog overwinteren in Europa.

De Engelsman rekent erop dat collega Mirko Slomka van Hannover donderdag wat vaste krachten spaart voor de confrontatie zaterdag in de Bundesliga met Bayern München. „Maar Hannover heeft een goede selectie met eigenlijk geen zwakke punten. Wij vechten nog ergens voor en we moeten zorgen dat onze motivatie donderdag sterker is dan die van Hannover.”

Leroy Fer, hersteld van een knieblessure, kan op speelminuten rekenen in de AWD Arena. „Leroy doet het goed, het is fijn om hem er weer bij te hebben. Een speler die binnen en buiten het veld voor extra energie zorgt in de groep.” Nikolai Michailov, Jerson Cabral, Denny Landzaat, Robbert Schilder en Nacer Chadli ontbreken vanwege blessures in de selectie van Twente.