Nieuws
1177324
Nieuws

"Fer brengt stukje ziel”

Tijdens zijn blessureperiode is Leroy Fer – net als een jaar geleden Chadli – zo ongeveer uitgegroeid tot oplossing voor alle problemen van FC Twente. Terecht of overdreven? Voetbalanalyticus en voormalig FC Twente-middenvelder Jan van Halst snapt de hoopvolle verwachting wel. "FC Twente heeft de afgelopen tijd een stukje ziel gemist en dat kan Fer wel brengen. Daarnaast heeft hij veel diepgang in zijn spel. Dat hebben andere spelers ook wel, maar hij brengt daadkrachtige diepgang, is vaak doeltreffend. Zijn terugkeer is heel belangrijk voor FC Twente”

Van Halst staat niet alleen in zijn analyse. "Iedereen heeft het er maar over gehad hoe nadelig de afwezigheid van Van Bommel, Strootman en Toivonen voor PSV is geweest, maar ik denk, dat hetzelfde geldt voor FC Twente en Fer”, aldus oud-FC Twente-speler en analyticus Arnold Bruggink. "Afgelopen maandag zag ik Leroy een helft spelen bij Jong FC Twente tegen Jong Feyenoord en als je zo dicht op het veld staat dan valt extra op wat voor een sterke, dynamische speler hij is. Als die een beuk uitdeelt, komt dat wel aan bij een tegenstander. Ik denk, dat anderen beter gaan renderen nu hij er weer bij is, al is het de vraag of hij direct weer op zijn oude niveau zit.”

Oude niveau

Die twijfel heeft ook voetbalanalyticus Kenneth Perez. "Als de Fer van net voor zijn blessure terugkeert dan is dat een meerwaarde voor FC Twente, maar de Fer van vorig seizoen was dat niet. Vaak zie je dat spelers die op fysieke kracht spelen, zoals hij, meer tijd nodig hebben om na een blessure op hun oude niveau te komen, dan technische spelers.”