Nieuws/Binnenland
1177351
Binnenland

Huidproducten bij apotheek doelwit dieven

Huidproducten van Vichy blijken gewild bij dieven. Apothekersorganisatie KNMP heeft apothekers daarom donderdag opgeroepen extra waakzaam te zijn en diefstal altijd te melden bij de politie.

De brancheorganisatie zegt uit het hele land signalen te krijgen dat vooral spullen van Vichy worden gestolen. Meestal komen de dieven met z'n tweeën binnen. De een leidt de aandacht van het personeel af door vragen te stellen, terwijl de ander de producten jat en deze soms ook in een geprepareerde tas stopt, aldus de KNMP.

Volgens een woordvoerder van de organisatie gaat het om dievenbendes, die de gestolen producten illegaal doorverkopen. Hij weet niet precies waarom de dieven het juist op de spullen van Vichy hebben voorzien, maar hij vermoedt dat het met de waarde ervan te maken heeft. Kennelijk liggen deze producten goed in de markt en zijn ze daarmee goed te verkopen, aldus de zegsman.

Mede omdat apothekers het de komende tijd extra druk krijgen door Sinterklaas en kerst, vond de KNMP het nuttig te waarschuwen voor het risico op diefstal.