Nieuws/Binnenland
1177396
Binnenland

Bejaarden Soest beschoten

Een wooncomplex voor bejaarden in Soest is afgelopen week met een luchtbuks beschoten. Een 93-jarige bewoonster zat op dat moment nietsvermoedend in haar woonkamer op de bank. De hoogbejaarde vrouw bleef ongedeerd, maar ze is zich werkelijk rot geschrokken.

"Ik zat rustig met de benen op de bank en ineens klonk er een harde klap en glasgerinkel. 'Zijn ze nou aan het schieten?!', dacht ik. Meteen deed ik het licht in de kamer uit om goed naar buiten te kunnen kijken. Maar ik zag niemand meer", zo vertelt de 93-jarige Hannie Cremer aan de Gooi en Eemlander.

In totaal zijn drie ramen van het complex beschoten. Ook de biljartzaal is getroffen. Gelukkig raakte niemand gewond. Maar de politie neemt de zaak zeer hoog op.

Cremer laat zich niet intimideren door het incident. "Ik ben ’s avonds nog gewoon de voetbalwedstrijd Juventus-Chelsea gaan kijken en heb prima geslapen. Maar ik ben wel woedend over de duizenden euro’s schade. Zo gemeen vind ik dat. Ik hoop dat de kosten op de daders verhaald kunnen worden."