Nieuws/Binnenland
1177401
Binnenland

Boete voor Amstelveense tandarts BePerfect

Tandartspraktijk BePerfectclinics uit Amstelveen krijgt een boete omdat ze haar patiënten te veel liet betalen. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) donderdag bekendgemaakt.

De kliniek is gespecialiseerd in transparante beugels. Tussen 2009 en 2011 stuurde de kliniek rekeningen van techniekkosten voor behandelingen die helemaal niet zijn uitgevoerd. Ook declareerde ze hogere bedragen dan de landelijke standaardtarieven die toentertijd golden. In totaal leverde dat BePerfect Clinics onterecht enkele tonnen euro's op.

Eind 2011 besloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) al dat de Amstelveense kliniek tijdelijk haar deuren moest sluiten. Volgens de IGZ liepen klanten gevaar omdat er medicijnen gebruikt werden die over de houdbaarheidsdatum waren. Ook waren patiëntdossiers niet in orde en toonde de directeur van het bedrijf volgens de inspectie geen besef van kwaliteit. De praktijk verbeterde daarop haar werkwijze en mocht in januari dit jaar weer open.

Hoe hoog de fraudeboete precies is, wil de NZa nog niet zeggen. Sowieso valt die lager uit als de praktijk haar benadeelde patiënten terugbetaalt. BePerfect Clinics is in bezwaar gegaan tegen de bekeuring. Binnen drie maanden neemt de NZa een besluit over het bezwaar en stelt ze de definitieve boetehoogte vast.