Nieuws/Binnenland
1177445
Binnenland

'Tanja Neijmeijer persona non grata'

Overijssel moet er alles aan doen om te voorkomen dat FARC-terroriste Tanja Nijmeijer ooit nog voet aan grond zet in de provincie. Ze moet daartoe tot persona non grata worden verklaard.

Die oproep deed Edgar Mulder van de PVV Overijssel woensdag in een vergadering van de Provinciale Staten in Zwolle, zo meldt RTV Oost. Hij riep Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld op om zich  sterk voor te maken voor zo’n verbod bij het Rijk. Volgens Mulder is Nijmeijer een terroristE die niet welkom is in Overijssel.

Nijmeijer komt oorspronkelijk uit het Overijsselse Denekamp. Haar ouders wonen daar nog steeds. In een interview liet ze deze week weten dat ze in de nabije toekomst graag naar Nederland afreist voor een familiebezoek en om hier uit te leggen wat voor goed werk terreurorganisatie FARC in haar ogen doet.

Bijleveld vindt een officieel verboden te ver gaan. Bovendien betwijfelt ze of een dergelijke maatregel nodig is. Volgens haar wordt Nijmeijer waarschijnlijk toch niet toegelaten tot Nederland, omdat er een internationaal arrestatiebevel tegen haar loopt.

Nijmeijer is op dit moment op Cuba om namens de  FARC mee te onderhandelen met de Colombiaanse regering.