Nieuws/Buitenland
1177463
Buitenland

Weer bekende Brit vast in Savile-schandaal

De bekende Britse komiek Freddie Star (69) is aangehouden in het onderzoek naar misbruik van minderjarigen door de inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile. Dat heeft de BBC donderdag gemeld.

Starr wordt verdacht van het plegen van seksuele delicten. Een vrouw die eerder Savile ervan beschuldigde haar misbruikt te hebben, beweert ook door Starr te zijn betast in de kleedkamers van de BBC. Ze zou toen, in de jaren 70, 14 jaar oud zijn geweest. Starr ontkende dit eerder.

Afgelopen weekend hield de politie ook al voormalig popster en zedendelinquent Gary Glitter (68) aan in hetzelfde onderzoek. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

In het nog altijd uitdijende misbruikschandaal rond Savile zijn mogelijk honderden slachtoffers. Sommige zouden zijn misbruikt door mensen die samen met Savile handelden, meldde de politie eerder.

Savile overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd. Het BBC-icoon uit de jaren 60 tot 80 zou zich destijds op grote schaal hebben vergrepen aan schoolmeisjes. De BBC is door de kwestie ernstig in verlegenheid gebracht.