Nieuws/Binnenland
1177475
Binnenland

Opa 6 jaar in cel voor misbruik kleinzonen

Een 73-jarige opa uit Rhenen moet 6 jaar de gevangenis in voor het misbruiken van zijn zes kleinzonen. Dat gebeurde tussen 1995 en 2008, toen de kinderen allemaal jonger waren dan 16 jaar.

De rechtbank in Utrecht neemt de grootvader kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het aanzien en vertrouwen dat hij genoot binnen zijn familie en binnen de kerkelijke gemeenschap waar hij deel van uitmaakte, zo blijkt uit de uitspraak die donderdag is gedaan.

De man zadelde de kinderen op met verantwoordelijkheid voor de gevolgen die het voor opa zou hebben, als zij zouden vertellen wat hij deed. Dat hebben de kleinzonen als een zware last ervaren, aldus de rechtbank.

De grootvader tongzoende met de jongens en zat aan hun geslachtsdelen. Ook liet hij zich bevredigen door de kinderen. Een schoonzoon moest onder dwang een tongzoen toestaan.

Tegen de man uit Rhenen was 8 jaar celstraf geëist, maar de rechtbank heeft rekening gehouden met de hoge leeftijd van de man en het feit dat hij een blanco strafblad had.