Nieuws
1177490
Nieuws

Mooie Duitse kerstmarkten dichtbij

De Kersttijd brengt altijd veel gezelligheid, eten, cadeautjes maar ook tal van kersttradities, zoals verlichte kerstbomen en kerststerren met zich mee. De kersttradities zoals we die vandaag kennen, deden al in de 16e eeuw hun intrede, toen men speciaal met kerst overal in Europa bijzondere gerechten ging eten.

Ook onze Oosterburen maken altijd erg veel werk van de Kerst. En de kerstmarkten die er worden gehouden zijn dan ook beslist de moeite van een bezoek waard. Maar welke Duitse kerstmarkten, die niet te ver reizen van onze grens liggen bovendien, springen er nu uit? De Reiskrant geeft hier een kleine selectie, en laat u een sfeerbeeld zien van de kerstmarkten in Duitsland:        

1. Keulen

In Keulen zijn op maar liefst zes plaatsen kerstmarkten te vinden. De Neumarkt, de Altermarkt en Rudolfplatz genieten een geweldige reputatie.

Ook de drijvende kerstmarkt op de Rijn is beslist een bezoek waard, bovendien kun je er prima van de lokale culinaire specialiteiten genieten. De kerstmarkt in Keulen is geopend van 26 november tot en met 23 december.

 

2. Düsseldorf

Jaarlijks vinden er in Düsseldorf sfeervolle kerstmarkten plaats. Onder andere op de Marktplatz, Sternchenmarkt en Heinrich-Heine-Platz. De kerstmarkten zijn tussen 22 november en 23 december geopend.

3. Oberhausen

Ieder jaar is er in het Duitse Oberhausen een uitgebreide kerstmarkt waar ruim honderd blokhutten staan. Maar ook de Altstadt, de oude binnenstad van Oberhausen, is tussen 16 november en 23 december prachtig versierd.

4. Dortmund

In Dortmund torent een 45 meter hoge kerstboom hoog boven het stadscentrum uit. Aan de voet van deze fantastische kerstboom zijn zo'n 300 kraampjes te vinden waar je heerlijk langs kunt kuieren. De kerstmarkt wordt in Dortmund voor de 114e keer gehouden, en is van 22 november tot en met 23 december geopend.

5. Bremen

Ook in de mooie oude hanzestad Bremen in Noord-Duitsland kun je kerstmarkten bezoeken. Het gaat hier om een prachtig verlichte markt langs de rivier de Wezer. Van 29 november tot en met 23 december is de 'Bremer Weihnachtsmarkt' geopend en is het gezang van diverse kerstkoren in de binnenstad te horen.

 

6. Osnabrück

Vanuit met name Twente is Osnabrück heel eenvoudig en snel te bereiken. Ook hier vindt jaarlijks een bijzonder smaakvolle kerstmarkt plaats. Dit jaar is de markt er van  26-11 t/m 23-12.

 

7. Aken

Ook Aken is een geweldige plaats om de kerssfeer zoals onze oosterburen die beleven op te snuiven. Hier is de grote kerstmarkt gevestigd nabij de grote Dom in het centrum van de stad. Deze kerstmarkt start 23 november en duurt tot 23 december.