Nieuws/Binnenland
1177501
Binnenland

Vijftien tips rond ontvoeringen in Zwolle

Rond de mogelijke ontvoering van twee vrouwen zijn bij de politie 15 tips binnengekomen. Dat meldde een woordvoerder donderdag.

Zaterdag werd in Zwolle op straat een 32-jarige Armeense vrouw aangetroffen, die vertelde dat ze was ontsnapt uit een woning waar ze gedwongen verbleef. Ze zou een maand geleden zijn ontvoerd uit Armenië. In die woning zou zich nog een tweede ontvoerde vrouw bevinden, maar de 32-jarige vrouw kon niet zeggen waar dat huis staat.

De gouden tip over dit pand lijkt nog niet binnen, aldus de politie. Voor het welzijn van de mogelijk nog ontvoerde vrouw wordt gevreesd. De politie is de personalia van de 32-jarige Armeense nagegaan. Die blijken te kloppen met haar verhaal, aldus de woordvoerder.

De vrouw werd zaterdag al gevonden. De zoektocht naar de andere vrouw is woensdag naar buiten gebracht omdat de politie geen aanknopingspunten meer had.

De politie krijgt vooral tips over de mogelijke hoekwoning in Zwolle waar de Armeense zou zijn vastgehouden. Ook op regionale nieuwssites wordt druk gespeculeerd over waar de woning kan staan. Dat zou in de buurt van een kerk met een verlicht kruis op de gevel zijn.