Nieuws/Buitenland
1177516
Buitenland

Nepmilitair randt schoolmeisjes aan

De Belgische politie heeft een 16-jarige jongen opgepakt die zich voordeed als legerarts en zo een middelbare school zover wist te krijgen dat hij leerlingen reanimatieles mocht geven. Tijdens de ‘lessen’ werd al snel duidelijk dat hij seksuele bedoelingen had.

De jongen had diverse papieren vervalst waardoor het voor de directie van de school in het Vlaams Brabantse Roosdaal leek alsof hij werkzaam was op een nabijgelegen luchtmachtbasis. Hij wist zo het vertrouwen van de leiding te winnen en kreeg toestemming om een gastles te geven. De oefeningen in hartmassage en mond-op-mondbeademing waren nog niet begonnen, of de leerlingen werden slachtoffer van de seksuele driften van neparts. Diverse meisjes werden betast. Wie tegenstribbelde, werd door de jongen bedreigd.

Toen enkele leerlingen zich overstuur meldden bij de schooldirecteur, besloot die de luchtmachtbasis te bellen. Daar hadden ze nog nooit van de zogenaamde legerarts gehoord. Hij is daarop opgepakt en opgesloten in een jeugdinrichting. Voor de leerlingen van de school is de komende tijd extra begeleiding.