Nieuws
1177551
Nieuws

Alonso gokt op regen in slotrace

Het lot moet Fernando Alonso toelachen over een week in Brazilië, anders maakt de kopman van Ferrari geen schijn van kans in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. "Als het droog is en het wordt een normale race, dan valt te verwachten dat Vettel in zijn Red Bull vooraan rijdt. Maar als het regent en riskant wordt, is er van alles mogelijk. Hoe meer onzekere factoren, hoe beter voor ons”, aldus de Spanjaard, die in de Grand Prix van de Verenigde Staten naar de derde plaats reed en met die klassering voorkwam dat de Duitser Sebastian Vettel het kampioenschap voortijdig besliste.

Vettel finishte als tweede achter de Brit Lewis Hamilton van McLaren en liep 'slechts' 3 punten uit op Alonso. Het verschil tussen de twee rivalen bedraagt 13 punten. Voor Vettel volstaat komende zondag in de 20e en laatste grand prix van dit jaar de vierde plaats om zijn derde titel op rij te veroveren.

Red Bull sneller

De Duitser heeft de snellere bolide en Ferrari erkent dat. Ook in de race op het nieuwe circuit in Austin kon Alonso de Red Bull van Vettel absoluut niet bijhouden. "We hadden echt niet de snelheid van Red Bull en McLaren, dus die derde plaats voelde eigenlijk als een overwinning. Ik had het zelf niet verwacht”, zei Alonso.

Weinig kans

"Op papier heb ik weinig kans op de wereldtitel, misschien 25 procent", weet Alonso. "Maar diep van binnen voel ik dat er meer mogelijk is.”