Nieuws
1177553
Nieuws

Grand Prix van Brazilië moet uitsluitsel brengen

Vettel nog geen kampioen

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt toch pas tijdens de allerlaatste Grand Prix beslist in Brazilië. Klassementsleider Sebastian Vettel wist op het gloednieuwe circuit van Austin zijn naaste belager Fernando Alonso niet op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Vettel startte zondagavond tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten wel vanaf pole-position, terwijl Alonso vanaf plek zeven moest beginnen. Zijn Spaanse concurrent haalde met Ferrari overigens een trucje uit door bij teamgenoot Felipe Massa een mechanische verandering door te voeren. Massa werd vijf plekken teruggezet, waardoor Alonso van plek acht naar zeven mocht opschuiven.

Moeilijk circuit

Alonso kende in Texas direct een superstart. Biinnen één kilometer racen, was hij al terug te vinden op de vierde positie. Vettel liet zich niet gek maken en behield lange tijd zijn leidende positie. Toch werd de Duitser rond de veertigste ronde alsnog ingehaald door Lewis Hamilton, die daarmee uiteindelijk de eerste winnaar op het heuvelachtige en bochtige circuit van Austin werd. Vettel eindigde achter Hamilton op een verdienstelijke tweede plek en verwees Alonso naar de laatste trede op het podium (derde).

Derde titel lonkt

In de tussenstand om de wereldtitel vergrootte Vettel de voorsprong met drie punten en het gat met Alonso (31) bedraagt nu dertien punten. De 25-jarige Duitser kan volgende week zondag alsnog zijn derde opeenvolgde titel in de koningsklasse veiligstellen.