Nieuws/Binnenland
1177578
Binnenland

Kerstmarkten Maastricht en Valkenburg

undefined

 

Magisch Maastricht

 

Op de kerstmarkt van 'Magisch Maastricht', komt u tijd en ogen tekort. Het Vrijthof is volledig omgetoverd voor dit winters spectakel. Op de gedeeltelijk overdekte kerstmarkt zijn vele stalletjes die traditionele kerstartikelen, handgemaakte producten en uiteraard winterse hapjes en drankjes verkopen.

Tevens is er een ijsbaan, een carrousel en een kersttreintje, ideaal dus ook voor kleine kinderen. In het Vrijthof Paviljoen vinden dagelijks live optredens en activiteiten plaats. Naast dit alles worden in de straten en enkele musea culturele activiteiten georganiseerd door theatergezelschappen, fanfares en bands. Kortom, op de kerstmarkt van Maastricht is van alles te beleven.

Kerstmarkt Valkenburg

Een bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg is een bijzonder begin van uw feestdagen. De markt is namelijk gevestigd in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, waar de kerstsfeer tot diep in de eeuwenoude gangen te zien, te horen en te proeven is. Met een uitje naar de kerstmarkt in Valkenburg neemt u dus tegelijkertijd een beetje Nederlandse geschiedenis mee terug.

Dit jaar is de Kerstman in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn huis! Neem een kijkje in de cadeaukamer, loop door zijn slaapkamer en zie de rendieren en zijn arreslee.

Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!