Nieuws/Binnenland
1177580
Binnenland

Laadcontroller voor zonnepanelen

Een van de bekendste exposanten op de METS is Victron Energy, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd elektrische energievoorzieningen voor de watersport levert.

Victron heeft een slimme laadcontroller voor zonnepanelen als primeur. Steeds vaker zie je dat boten worden voorzien van zonnepanelen om vitale apparatuur zoals de lenspomp of luxe voorzieningen zoals de koelkast continue van stroom te voorzien. Maar de hoeveelheid opgewekte zonne-energie wisselt met de grillen van het weer en dat is slecht voor de accu.

De BlueSolar laadcontroller MPPT 70/15 bewaakt permanent de laadstatus van de batterijen en zorgt er voor dat de accu’s langer meegaan. Bovendien geeft het bij bewolking en wisselende lichtintensiteit 30% meer energieopbrengst dan andere laadcontrollers. De behuizing is licht (500 gr.), waterdicht en wordt niet warm en de in hars gegoten elektronica beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

De MPPT 70/15 herkent automatisch de accuspanning van 12V of 24V. Prijs: € 95,- excl. Btw. Klik HIER voor meer informatie