Nieuws/Binnenland
1177585
Binnenland

NIEUWS

Grevelingencup

Afgelopen weekend is de Grevelingencup gevaren.  Na een maand zonder wedstrijd was het weer tijd voor alle zeilers om het water op te gaan en de winterserie van de Grevelingencup voort te zetten. Door de onvoorspelbare wind heeft een aantal wat minder bekende zeilers zich goed kunnen profileren in de uitslagen.

De ORC en de eenheidsklassen voeren langs het eiland de Ossehoek, om tussen de eilanden  Hompelvoet en Dwars in Den Weg hun up-en-down banen te varen.

ORCIn de ORC klasse, waarin wederom twee groepen gestart zijn, bleek in groep 1 de J-111 XCENTRIC RIPPER van J van der Starre & R Verhoef heer en meester, ze winnen de dag en nemen de leiding in het klassement. In groep 2 heeft de NEXT BEST van J. Dulfer haar kwaliteiten laten zien in de strijd met de koploper A BOEN, en is in de daguitslag bovenaan geëindigd. EenheidsklasseIn de eenheidsklasse startten wederom de J/80 en de First 31.7. In de First 31.7 is de BLAUWE KNOOP van W. Hermans bovenaan geëindigd, gevolgd door THE 1st ONE van Theo Ossewaarde. Bij de J/80 pakte de JUUL van B. Holsboer de eerste plek. De JOIE DE VIVRE van Laura Vroon behaalde de tweede plek.

Na twee wedstrijden is nog niets beslist. Op 16 december wordt de volgende wedstrijd uit de Grevelingencup winterserie van 2012-2013 gevaren. 

Bron: Watersportverbond