Nieuws/Binnenland
1177595
Binnenland

Raadsel rond shetlandpony's

De gemeente Emmen staatvoor een klein raadsel. Bijna een maand geleden werden drieprachtige Shetlandpony’s in een verlaten weiland gevonden. Dedieren hadden geen chip en zelfs nu, weken later, is de eigenaarnog altijd niet bekend.

"Vreemd dat zulke mooie dieren gewoonworden achtergelaten, of misschien zelfs wel gedumpt”, stellenEmmenaren.

De pony’s – allemaal bruin van kleur en met vlekken enmanen in het wit en zwart - stonden los in een verlaten akkertussen de provinciegrens van Groningen en het dorpEmmer-Compascuum. Een voorbijganger meldde dit aan de gemeente. Diehield enkele dagen een oogje in het zeil. Maar toen de dieren nadrie dagen nog steeds niet waren opgehaald, hebben medewerkers zichover de drie ontfermd. "Want ze kregen duidelijk niets te eten”,was de redenering.

Advertenties

Het drietal is inmiddels ondergebracht bij eengemeentelijke manege, maar daar kunnen de paardjes niet eeuwigblijven. De gemeente, die de zorg voor de vreemde vondelingen opzich heeft genomen, zit een beetje met de handen in het haar. "Zolang we niet weten wie de eigenaar is, kunnen we niet veel doen.Als de eigenaar officieel afstand doet, zijn we al een stuk verder”, zegt Ryanne Woudstra.

Mocht er toch niemand voor de pony’s komen,dan gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe eigenaar. De gemeenteprobeert eerst door middel van advertenties in lokale bladen deware eigenaar op te sporen.