Nieuws/Binnenland
1177598
Binnenland

Natuurfotograaf neergeschoten

De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is neergeschoten toen hij zaterdagavond in Kenia werd overvallen. Hij werd geraakt door vijf kogels. Een daarvan raakte zijn nekwervel, waardoor hij verlamd is. Een andere kogel trof zijn linkeroog. Dat was zijn enige goede oog, rechts was hij al vrijwel blind door een ongeluk in zijn kinderjaren. Dat heeft goede vriend en collega-fotograaf Ronald Vossebelt donderdag gezegd.

De Visser ligt in een ziekenhuis in Nairobi. Hij is geopereerd om drie kogels uit zijn buik te halen. Het is nog niet bekend wanneer de fotograaf naar Nederland wordt gebracht. Zijn zus is naar Kenia gevlogen.

De fotograaf is in Kenia om daar foto's van de wilde natuur te maken. Hij verbleef op een camping in Nairobi. Zaterdag was hij met Belgische vrienden uit eten geweest in de stad. Bij terugkomst op de camping werd de groep belaagd. De overvallers zijn voor zover bekend nog niet opgepakt.

De Visser maakte onlangs in Uganda een foto van een leeuw die een antilope lijkt te omhelzen. Die kwam wereldwijd in het nieuws.