Nieuws/Binnenland
1177619
Binnenland

Trappen in Achterhoek

Wielerliefhebbers vanuit het hele land wisten verleden jaar bij de première van het Achterhoek WielerSpektakel de weg naar Varsseveld te vinden.

Zondag 25 november is het weer zover. Een van de vaste onderdelen van het spektakel is de veldtoertocht waarbij de recreanten de kans lopen dat ze gelijk op fietsen met coryfeeën als Robert Gesink, Jeroen Blijlevens, Steven Kruijswijk, Laurens ten Dam, Michael Boogerd, Tristan Hoffman, Servais Knaven of Joost Posthuma.

Daarnaast is er een veldrit, waarbij Rabo-prof Grischa Niermann afscheid neemt als beroepsrenner. Er is ook aandacht voor de BMX-sport en er zijn spectaculaire biketraildemonstraties.

Verder is er volop aandacht voor de jeugd en zijn er verschillende clinics. Kinderen die zelf geen fiets hebben, kunnen er een in bruikleen krijgen.

Ook voor niet-fietsers valt er veel te zien en te beleven, waaronder een wielercafé. De diverse programmaonderdelen zijn zo op elkaar afgestemd, dat je niets hoeft te missen.

Het evenement is gratis, met uitzondering van deelname aan de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht. Inschrijven kan op de dag zelf.

Voor meer informatie ga naar de website www.achterhoek en www.wielerspektakel.nl