Nieuws/Binnenland
1177633
Binnenland

Jong talent in Groningen

In zo’n beetje alle theaters in de stad Groningen vindt van 23 november tot en met 1 december het festival Jonge Harten plaats; hét evenement voor jonge theaterliefhebbers, met dansvoorstellingen, vernieuwende performances, creatieve multimediaprojecten, internationale voorstellingen en vooral veel jong talent.

Tijdens deze vijftiende editie zullen meer dan 35 voorstellingen te zien zijn, waaronder Ontroerend Goed met de voorstelling ’All that is wrong’ en ‘Chicks for money and nothing for free’ van de Vlaamse topsportacteurs van Het Kip en De Kopergietery. De voorstelling won de Gouden Krekel als meest indrukwekkende jongerenproductie van afgelopen seizoen en speelde onder andere op het Lowlands Festival. In ‘Chicks for money and nothing for free’ oefenen vijf jongemannen zich in spierkracht en jongensdromen. Ze smijten hun lichaam in de strijd. Tegen elkaar en voor elkaar tot het bitterzoete einde.

Maar er staat meer op het programma: een bruisend festivalcentrum, een uitgebreid randprogramma met workshops en nagesprekken, een spetterend eindfeest en nog veel meer leuke extra’s.

Info: www.jongeharten.nl