Nieuws
1177707
Nieuws

"Europa League ook mooi"

Ajax overwintert dit seizoen in de Europa League als het woensdagavond gelijkspeelt tegen Borussia Dortmund en Manchester City onderuit gaat tegen Real Madrid. En de kampioen van Duitsland is zeker van een langer verblijf in de Champions League als het de ArenA met minimaal een punt verlaat.

Trainer Frank de Boer beseft dat er tijdens de wedstrijd tegen Borussia Dortmund een moment kan komen dat beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. Hij benadrukte dinsdag na de training echter dat Ajax op voorhand geen genoegen neemt met een gelijkspel. "We gaan voor de zege”, verklaarde hij. "Want we willen ook graag overwinteren in de Champions League. Dat wordt moeilijk, maar we gaan er nog wel voor.”

Sparen

De Boer vervolgt: "Maar als je heel eerlijk bent, zou het al geweldig zijn als we ons via een derde plaats in de poule voor de volgende ronde van de Europa League plaatsen. Ik vind dat zeker ook een heel mooi toernooi. Kijk maar naar de tegenstanders. Ik zou geen spelers sparen voor dat toernooi. Goed getrainde voetballers moeten om de drie dagen in actie kunnen komen. Maar dat is mijn mening.” Waarin de coach dus verschilt van zijn collega's bij PSV en FC Twente.

Het is ook De Boer opgevallen dat zijn ploeg dit seizoen het beste spel voor de Champions League bewaart. „We hebben drie keer goed gespeeld”, doelde hij op de dubbele ontmoeting met Manchester City en uitwedstrijd bij Borussia Dortmund. „Alleen tegen Real Madrid was het niet goed. Als je heel eerlijk bent, dan zou het al een goede prestatie zijn als we derde worden in een poule met kampioen van Spanje, Engeland en Duitsland. Maar nogmaals, we gaan voor meer.”