Nieuws
1177711
Nieuws

Pedro Proença fluit Ajax tegen Dortmund

De Portugese scheidsrechter Pedro Proença heeft woensdag in Amsterdam de leiding bij de confrontatie tussen Ajax en Borussia Dortmund in de Champions League. De 42-jarige arbiter was vorige week ook al in de Amsterdam ArenA, om de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Duitsland in goede banen te leiden.

Proença floot afgelopen zomer de finale van het EK tussen Spanje en Italië en had enkele maanden geleden ook de leiding bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Hongarije. Borussia Dortmund gaat aan kop in groep D met 8 punten uit vier wedstrijden, Ajax staat achter Real Madrid (7 punten) derde met 4 punten.

Beste scheidsrechter

De Portugees wordt gezien als de beste scheidsrechter van dit moment van de Europese voetbalbond UEFA. Proença had dit jaar de leiding bij de finale van de Champions League tussen Bayern München en Chelsea, en de eindstrijd van het EK tussen Spanje en Italië. Borussia Dortmund gaat aan kop in groep D met 8 punten uit vier wedstrijden, Ajax staat achter Real Madrid (7 punten) derde met 4 punten.

Spanjaard fluit PSV

PSV krijgt donderdag tijdens de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk te maken met de Spaanse scheidsrechter Carlos Gómez. Het duel tussen Hannover 96 en FC Twente staat onder leiding van Aleksei Koelbakov uit Wit-Rusland. Koelbakov floot vorige maand het WK-kwalificatieduel van Oranje met Andorra.