Nieuws
1177716
Nieuws

Zlatan geniet van zichzelf

Zlatan Ibrahimovic scoorde woensdagavond vier keer tegen Engeland. Vooral de laatste goal van de Zweed was van grote klasse. "Toen ik de bal raakte, wist ik dat het een doelpunt was", zei de spits van Paris Saint Germain.

Ibrahimovic  trok na zijn vierde treffer uit vreugde zijn shirt uit. "Ik kreeg een lange bal van achteruit en zag de keeper uit zijn doel komen. Ik dacht: zal ik het duel aangaan of wachten tot hij de bal probeert weg te werken? Toen hij die bal wegkopte, wilde ik proberen te scoren", vervolgde de oud-speler van Ajax tegen het Zweedse Aftonbladet. "Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben dat zo'n bal goed valt. Misschien had ik het geluk dat de bal niet stuiterde."

Of dit de mooiste treffer uit zijn carrière was, liet Ibrahimovic  in het midden. "Ik heb vaker mooie doelpunten gescoord, maar ik scoor bijna nooit vier goals in een wedstrijd. Als ik toch moet kiezen, kies ik voor het eerste doelpunt, want dat was een historische treffer. Het eerste doelpunt in het nieuwe stadion."

Zweden won de vriendschappelijke interland in eigen land met 4-2.