Nieuws
1177720
Nieuws

City pakt punt tegen Madrid

Real Madrid verzekerde zich in Engeland voor een langer verblijf in het kampioenenbal. Manchester City wist een punt aan het duel in Groep D over te houden, 1-1.

Net als eerder in de twee duels met Ajax gaf City achterin veel te veel ruimte weg. De ploeg van coach José Mourinho, die voor de 100e keer op de bank zat tijdens een duel in de Champions League, profiteerde daar al binnen 10 minuten van via Karim Benzema. De Franse spits schoot een voorzet van Angel Di María van dichtbij hard achter de kansloze doelman Joe Hart: 0-1.

Real kreeg daarna via Sami Khedira en Cristiano Ronaldo nog enkele goede kansen om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Met name de Portugese aanvaller was erg dicht bij de 0-2. Hij klopte Hart met een stiftbal, die vervolgens tergend langzaam binnen leek te rollen. Aleksandar Kolarov kon  redding brengen met een sliding.

De Spaanse doelman werd 20 minuten voor tijd alsnog geklopt. Hij was kansloos op een strafschop van Agüero, die even daarvoor gretig was gaan liggen na een licht duwtje van Alvaro Arbeloa. De Spaanse back moest er ook nog eens met zijn tweede gele kaart van af. City mag  nog hopen op deelname aan de Europa League.