Nieuws
1177747
Nieuws

Di Matteo kan biezen pakken

Een dag na de ontluisterende nederlaag op bezoek bij Juventus kan Chelsea-trainer Roberto di Matteo zijn biezen pakken. De coach van de Londense club zat al een aantal weken op de schopstoel, maar het 3-0 verlies van de titelverdediger tegen Juventus was de druppel die de emmer deed overlopen.

"Wij maken bekend dat Chelsea vandaag afscheid neemt van trainer Roberto di Matteo. De recente resultaten waren niet goed genoeg, waardoor de eigenaar en de directie zich genoodzaakt voelen om een andere weg in te slaan."

Champions League

Chelsea, dat titelverdediger is in de Champions League, heeft overwintering in het kampioenenbal niet meer in eigen hand. Juventus en Sjachtar Donetsk, die de laatste groepswedstrijd tegen elkaar spelen, hebben beiden aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. Een zege van Chelsea op FC Nordsjaelland volstaat dan niet.

In de Premier League lukte het Chelsea niet om de laatste vier wedstrijden te winnen. De Londense club was even dit seizoen koploper, maar is nu afgezakt naar de derde plaats met 24 punten uit twaalf wedstrijden. Koploper Manchester City heeft vier punten meer.

Guardiola of Benitez

Wie Di Matteo op gaat volgen is nog niet bekend, maar de club verwacht dat spoedig bekend te maken. Als mogelijke opvolger van Di Matteo worden de namen van Pep Guardiola en Rafael Benitez genoemd door de Engelse media.