Nieuws/Binnenland
1177752
Binnenland

Ajax voor uitdaging

 Ruim 86 minuten lang had Ajax, twee maanden geleden op bezoek bij Borussia Dortmund, uitzicht op een knap resultaat. Tot Robert Lewandowski aan de aandacht van Toby Alderweireld en Niklas Moisander ontsnapte (1-0) en de kampioen van Duitsland alsnog drie punten bezorgde. Op het eerste gezicht een duel om snel te vergeten dus voor Ajax, maar Frank de Boer dacht daar anders over. „Dortmund heeft een fantastisch elftal met wereldsterren. Maar die wedstrijd heeft ons vertrouwen gegeven, omdat we zelfs in Duitsland in staat waren ons eigen spel te spelen”, zei hij aan de vooravond van het thuisduel met BVB.

Bij een gelijkspel tegen Borussia en een overwinning van Real Madrid bij Manchester City is Ajax in elk geval verzekerd van de derde plaats in de groep en overwintering in de Europa League. Terwijl de Duitsers in dat geval doorbekeren in het miljoenenbal. Complottheorieën over een salonremise veegde de Ajax-coach evenwel lachend van tafel. „We gaan voor de winst en willen onze eigen filosofie uitdragen. Zoals we dat elke keer in de Champions League hebben gedaan. Dat ging drie keer goed en alleen thuis tegen Real Madrid een stuk minder. We willen naar de knock-outfase van de Champions League. Al weten we dat dit best een lastig verhaal is. Pas als tijdens de wedstrijd blijkt dat een punt het maximaal haalbare is, teken je daar misschien voor.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Schöne, Poulsen, De Jong; Boerrigter, Eriksen, Fischer.

Lees het volledige verhaal over Ajax in de betaalde online versie van De Telegraaf  (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).