Nieuws
1177759
Nieuws

Stunt volleybalsters Peelpush

De volleybalsters van Peelpush hebben voor een stunt gezorgd in het Europese toernooi om de Challenge Cup door in Roemenië CSM Targu Mures alsnog uit te schakelen. De club uit Meijel had vorige week voor eigen publiek met 0-3 verloren, maar slaagde er woensdag toch in een 'golden set' af te dwingen na de return met 3-2 te hebben gewonnen.

 In de verlenging sloegen de Limburgse vrouwen overtuigend met 15-9 toe.

In de nieuwe opzet van de EC-toernooien telt niet het set- of puntenratio, maar kan elke zege elke nederlaag compenseren, met een golden set als beloning. Peelpush deed wat vooraf voor onmogelijk werd gehouden. De start was weinig hoopgevend (17-25) maar het herstel bewonderenswaardig: 25-19 25-21. Toen de vierde set met groot verschil (8-25) verloren ging, dachten de 500 Roemeense toeschouwers de buit binnen te hebben.

De veerkracht van het team van coach Johan Leenders was echter opmerkelijk: 25-12 voor de winst in de wedstrijd en vervolgens 15-9, zonder een keer te hebben achtergestaan, voor een plek in het hoofdschema (laatste 32). De Finse club LP Salo is de volgende tegenstander.