Nieuws/Binnenland
1177763
Binnenland

Politie zoekt gevangen vrouw in Zwolle

De politie is op zoek naar een vrouw die gevangen wordt gehouden in Zwolle. Een 32-jarige vrouw uit Armenië slaagde er naar eigen zeggen in zaterdagavond te ontsnappen uit een woning, waarschijnlijk in Zwolle. Ze zei enkele weken eerder ontvoerd te zijn in Armenië. In het huis zou ze meerdere keren zijn verkracht. Volgens haar wordt er nog een andere vrouw gevangengehouden.

Waar het huis staat, kon het slachtoffer niet vertellen. Ze gaf wel een beschrijving van een gebouw waar ze tijdens haar vlucht voorbijkwam. Daar stond een groot verlicht kruis op een muur. De politie trof de vrouw aan op de Hanekamp in Zwolle en gaat er daarom van uit dat het om een huis in die stad gaat. De vrouwen werden bewaakt door twee mannen.

De ontsnapte vrouw spreekt alleen Armeens. De politie is ook op zoek naar mensen die haar zaterdag hebben gezien. Voordat iemand de politie belde over de vrouw, was ze al enkele uren op de vlucht.

De vrouw heeft een beschrijving gegeven van het duo dat haar gevangen hield en van het huis. De twee mannen heten Kiki en Ali en de woning is vermoedelijk een hoekhuis van twee verdiepingen, met een voor- en achtertuin.