Nieuws/Binnenland
1177847
Binnenland

Bedrijven bezorgd over Duitse deel Betuwelijn

Het Duitse bedrijfsleven maakt zich zorgen om de voortgang van de aanleg van het Duitse deel van de Betuwelijn. In Nederland is de goederenspoorlijn al meer dan 5 jaar klaar, maar in Duitsland is nog niet eens een financieringsovereenkomst getekend, klaagt de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

Donderdag staat weer een vergadering van de verkeerscommissie van het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen op het programma, maar de belangenorganisatie heeft weinig vertrouwen in een snelle beslissing. „Gezien de vele vertragingen betwijfel ik of er nu een knoop wordt doorgehakt. De deelstaat en de Bondsregering in Berlijn wachten al jaren met duidelijke afspraken over financiering en tijdsplanning, omdat ze het geld dat is gereserveerd voor de lijn, al in andere projecten hebben gestopt”, aldus een woordvoerder van de handelskamer.

Naar aanleiding van recente geluiden uit het Duitse ministerie van Verkeer vreest DNHK dat beide partijen pas een definitief besluit nemen als alle lopende onteigeningsprocedures zijn afgerond. Dit betekent dat pas in 2015 met de bouw van het nieuwe spoortraject Emmerich-Oberhausen kan worden begonnen.