Nieuws
1177848
Nieuws

EL-duel in Israël uitgesteld

De wedstrijd in de Europa League tussen het Israëlische Hapoel Ironi Kiryat Shmona en Athletic de Bilbao gaat donderdag niet door. Dat maakte Athletic woensdag bekend.

De verliezend finalist van vorig seizoen (3-0 tegen Atletico Madrid) vindt het te gevaarlijk om naar Israël af te reizen, wegens het oplaaiende geweld van de afgelopen dagen in de regio. Het 'Emergency Panel' van de UEFA heeft inmiddels ook laten weten dat de wedstrijd om veiligheidsredenen niet door kan gaan.

De bond beslist eind deze week wanneer en waar de wedstrijd zal worden ingehaald. Athletic en Hapoel staan respectievelijke 4e en 3e in poule I van de Europa League. Beide ploegen hebben nog een minieme kans om door te gaan naar de knockoutfase.

Aanslag bus

In Tel Aviv werd vannochtend een terreuraanslag gepleegd op een bus. Zeker 20 inzittenden raakten gewond, drie van hen zijn er slecht aan toe. Hamas zou achter de aanslag zitten. De organisatie heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag officieel nog niet opgeëist, maar zegt er wel blij mee te zijn.

Wanneer en waar het duel wordt ingehaald, is nog niet bekend. Kiryat is een buitenwijk van Tel Aviv.