Nieuws/Binnenland
1177855
Binnenland

Houten hebbedingen

Flesopeners, iPad cases, manchetknopen: TWO-O heeft een serie houten gadgets en accessoires op de markt gebracht. Uiterst hip, natuurlijk en duurzaam.

De webwinkel is het geesteskind van Rodny Heemskerk en Bob Koning, twee jonge bevriende ondernemers. „Duurzaamheid is niet alleen een hot topic. Het is vooral nodig, vinden wij”, vertelt Koning. „Door een natuurlijk product als hout als kernmateriaal te koesteren, verzekeren we ons van een groene productie. Want ook al maakt design een groot deel uit van ons bedrijf, natuur- en klimaatbehoud staan centraal. Zo zijn we aangesloten bij stichting ’Plant je voort’, waarmee we bomen terugplanten in de Nederlandse natuur voor producten die we verkopen.”

De nieuwste aanwinst in de collectie komt tot stand door middel van OnePlanetCrowd, het eerste crowdfunding-platform voor duurzame producten en diensten. „Onlangs presenteerden wij op het Festival of Cools onze zonnebril, gemaakt van gerecycled hout.”

„Dat was tevens het startsein voor een crowdfunding-campagne van 90 dagen. Tijdens deze periode gaan we op zoek naar mensen met een groen hart en een passie voor duurzaam ondernemen die willen investeren om de designbril voor de zomer van 2013 op de markt te brengen. Dat kan van een tot 10.000 euro. Dus voor zowel de consument als het bedrijfsleven is het een leuk project. Het geld dat je investeert, krijg je terug in de vorm van producten of rente.”