Nieuws/Binnenland
1177868
Binnenland

'Complotdenkers Vaatstra verdienen tbs'

Ook nu de 45-jarige boer Jasper S. op basis van een 100 procent dna-match is opgepakt als verdachte van de moord op Marianne Vaatstra, blijven sommige zelfverklaarde onderzoekers de familie van het meisje maar bestoken met de wildste verdachtmakingen en complottheorieën. “Schan-da-lig en stuitend. Deze lui verdienen ook TBS!”, aldus een boze Peter R. de Vries.

De misdaadjournalist in ruste ergert zich groen en geel aan het niet-aflatende fanatisme van de complotdenkers, zelfs nu met de arrestatie van Jasper S. hun theorieën waarschijnlijk definitief naar het rijk der fabelen kunnen worden verwezen. “Je zou denken dat de internet-maffia na de ontknoping zich de ogen uit hun hoofd zouden schamen... Maar nee hoor: bord voor kop”, zo foetert De Vries op Twitter. “De internet-maffia heeft in zaak Vaatstra ware terreur uitgeoefend. En de plank stuitend misgeslagen, maar ze gaan gewoon door. Krankjorum! Als je nu de familie Vaatstra nog durft te bellen dat DNA-match Justitie-bedrog is, ben je knettergek en moet je opgesloten worden...”

De afgelopen 13 jaar is Mariannes dood onder meer gelinkt aan de vermeende pedofilie van een hoge ex-justitieambtenaar. Ook beweerden zelfbenoemde onderzoekers dat twee asielzoekers, een Afghaan en een Irakees, die door justitie naar het buitenland zouden zijn gestuurd, achter de moord zaten.