Nieuws/Binnenland
1177882
Binnenland

Uw Garage: BMW E30 M3

Oorspronkelijk komt deze BMW E30 M3 uit Duitsland, daarna is hij verhuisd naar Engeland, waarna Tristan Boorsma de achterwielaangedreven sportwagen weer naar Nederland heeft gehaald. Gelukkig maar, want zijn exemplaar ziet er perfect uit en gaat nog steeds als de brandweer.

Klik hier indien de video niet zichtbaar is op je mobiele apparaat.

De E30 M3 is een gewilde auto onder de beginnende en al ervaren bestuurder. Hij heeft een hoge fun-factor, zorgt ervoor dat je je wagenbeheersing na iedere rit blijft verbeteren en biedt ontzettend veel value for money. De aanschaf is echter wel redelijk prijzig. Prijzen voor een goed exemplaar beginnen bij ongeveer 10.000 euro en lopen op tot boven de 35 mille. Een voordeel is wel dat ze qua prijs niet veel dalen. Veel op internet aangeboden M3's zijn vaak getuned, deze zijn vaak goedkoper dan de originele versies.

Qua vermogen is de E30 M3 gekomen in twee versies. De eerste Europese versie verschenen ten tonele met een vermogen van 200 pk. Later kreeg het model met de komst van de opgewaardeerde en Evo 2-versie een vermogen van 215 pk.

Lees meer over de prachtige BMW M3 E30 van Tristan Boorsma in Autovisie magazine nr 6. Uw Garage is een rubriek in Autovisie Magazine waarin lezers aan bod komen met hun bijzondere hobby-auto. Wilt u Uw Garage met andere autoliefhebbers delen, neem dan contact op met de redactie via het emailadres redactie@autovisie.nl.