Nieuws
1177886
Nieuws

‘10 miljoen iPad Mini’s voor einde jaar verkocht’

Van de iPad Mini gaan er in het vierde kwartaal van dit jaar zo’n 10 miljoen exemplaren over de toonbank. Dat is de voorspelling van marktanalysebureau Canalys. “We gaan nu huishoudens zien met meerdere iPads,” stelt hoofdanalist Chris Jones tegenover De Telegraaf.

Apple onthulde de nieuwste telg in de iPad-familie op dinsdag. Het kleine broertje van de populaire iPad is minder krachtig en bevat een minder scherp scherm, maar heeft ook een lagere prijs: €329.

“Deze prijs maakt van de iPad Mini een gewild kerstcadeau,” zo denkt Jones. Verder denkt hij dat de lagere prijs zal helpen bij Apple’s pogingen om de iPad in de handen van scholieren te krijgen, al is er ook een andere reden voor de toenemende populariteit van de gadget in het onderwijs: “Net als dat werknemers tegenwoordig hun eigen smartphone mee naar het werk nemen, nemen scholieren vaak een eigen tablet of telefoon mee. Dat stimuleert scholen weer om daar op in te spelen,” legt de analist uit.

Jones ziet de onthulling van de bijna 8 inch grote tablet als een reactie op het succes dat concurrenten Google en Amazon met hun Nexus 7 en Kindle Fire hebben gehad: “18 maanden geleden zei Steve Jobs nog dat 9,7 inch, het formaat van de normale iPad, de perfecte grootte was voor een tablet. Nu is een nieuwe trend opgekomen en Apple speelt daar slim en agressief op in. Het bedrijf gebruikt de populaire iPad-naam om consumenten te lokken.”