Nieuws
1177900
Nieuws

Chelsea wankelt

Titelverdediger Chelsea moet vrezen voor uitschakeling in de Champions League. De Engelse ploeg ging dinsdagavond bij Juventus hard onderuit: 3-0. Daardoor heeft Chelsea plaatsing voor de achtste finales niet meer in eigen hand.

Juventus (9 punten) heeft in de laatste groepswedstrijd tegen het al geplaatste Sjachtar Donetsk (10 punten) aan een gelijkspel genoeg om het tweede ticket in groep E te pakken.

Chelsea begon voortvarend. Na een sterke solo in de 9 minuut van de Braziliaan Oscar kwam Eden Hazard in scoringspositie. Juve-doelman Gianluigi Buffon kon ternauwernood een doelpunt voorkomen.

Daarna viel Juventus snel, behendig en creatief aan, maar kon de titelverdediger aanvankelijk niet verrassen. In de 38e minuut moest Petr Cech zich echter gewonnen geven na een schot van Andrea Pirlo, dat subtiel door Fabio Quagliarella van richting werd veranderd, 1-0.

Na de pauze bleef Juventus de betere ploeg. Cech hield Chelsea in de strijd. Na ruim een uur moest hij echter opnieuw buigen voor een van richting veranderd schot. Het doelpunt kwam op naam van de Chileen Arturo Vidal: 2-0.

Nadien kon het fletse Chelsea er geen groot slotoffensief meer uitpersen. De sterke Italiaanse koploper gaf de score in de slotfase zelfs nog wat meer glans dankzij invaller Sebastian Giovinco: 3-0.