Nieuws
1177908
Nieuws

Kassa op A2

De trajectcontrole op de tienbaans A2 heeft in zeer korte tijd meer dan 13 miljoen euro opgeleverd. Er werden bijna tweehonderduizend boetes uitgeschreven.

Automobilisten moeten zich op de onlangs verbrede snelweg zich houden aan de maximumsnelheid van 100 km/u. Dat niet iedereen dat doet, blijkt uit het feit dat de trajectcontrole in de korte periode tussen 23 juli 2012 tot 20 september 2012 periode 186.496 overtredingen constateerde. In totaal ging daardoor voor 13.558.568 euro aan boetes de deur uit, zo geeft de Rijksoverheid op. Dankzij afspraken ontlopen onder andere Belgen en Fransen ook niet aan het wakende oog van de trajectcontrole.

Tevens werden de cijfers over het derde kwartaal bekendgemaakt. Daarin zijn een half miljoen meer verkeersboetes uitgeschreven dan in het tweede kwartaal van 2012. Vooral het aantal boetes voor hardrijders en het negeren van een rood stoplicht is gestegen. De stijging van het aantal snelheidsboetes is te wijden aan de ingebruikname van de trajectcontrole op de A2 en het hoge aantal boetes voor door rood rijden is een gevolg van de grootscheepse vervanging van de analoge flitspalen daar de minder storingsgevoelige digitale exemplaren.

Toch lijkt het aantal boetes dit jaar te dalen ten opzichte van vorig jaar. In de eerste drie kwartalen van 2012 werden er zeven miljoen boetes uitgeschreven. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een daling van 3,3 procent.