Nieuws/Binnenland
1177980
Binnenland

Zorgen voor McClaren met FC Twente

 Het wordt puzzelen voor FC Twente-trainer Steve McClaren om morgen tegen Hannover 96 de sterkst mogelijke ploeg in het veld te krijgen. Voor de van een enkelblessure herstellende Nacer Chadli komt het duel nog te vroeg. De aanvaller richt zich op de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle van zondag. Omdat ook Jerson Cabral (geblesseerd) en Edwin Gyasi (niet speelgerechtigd) niet inzetbaar zijn, heeft McClaren met Dusan Tadic maar één echte flankspeler tot zijn beschikking.

Ook qua middenvelders is de spoeling dun. Voor Leroy Fer komt een basisplaats tegen Hannover normaal gesproken te vroeg, terwijl McClaren van plan is om Robbert Schilder rust te geven. De middenvelder voetbalt al maandenlang door met knieklachten.

Blessure Landzaat

Denny Landzaat reist niet mee naar Duitsland vanwege een lichte bovenbeenblessure, waarvoor hij gisteren een mri-scan onderging. Centrale verdediger Rasmus Bengtsson is daarentegen hersteld van zijn bovenbeenblessure en is inzetbaar tegen Hannover 96.

Overwinteren

FC Twente vecht in Duitsland voor een minimaal kansje om alsnog te overwinteren in de Europa League. Het team van McClaren zal zelf de laatste twee groepsduels moeten winnen en is dan afhankelijk van de resultaten van Levante, dat aan twee punten in de laatste twee speelronden genoeg heeft. Hannover 96 is al zeker van overwintering.