Nieuws
1178596
Nieuws

Van der Sar directeur bij Ajax

Edwin van der Sar wordt binnenkort toegevoegd aan het directieteam van Ajax. Het ligt in de planning dat de voormalige doelman van Ajax en de recordinternational van Oranje op korte termijn wordt gepresenteerd als nieuwe directeur. Van der Sar heeft positief gereageerd op het verzoek van de nieuwe raad van commissarissen van Ajax onder voorzitterschap van Hans Wijers om directeur te worden bij de Amsterdamse club.

Van der Sar wordt de tweede voormalige voetballer in de top van de N.V. Ajax, nadat zijn oud-ploeggenoot bij Ajax en Oranje, Marc Overmars, afgelopen zomer al toetrad tot de toen tweekoppige directie van Ajax met Jeroen Slop en Henri van der Aat. Ajax is al geruime tijd op zoek naar versterking van het directieteam.

Ajax reageert niet

Bij Ajax wilde niemand reageren op de nieuwe directeursfunctie van Edwin van der Sar. Eerdere namen die werden genoemd waren die van AZ-directeur Toon Gerbrands en NOS-directeur Jan de Jong.Van der Sar stopte anderhalf jaar geleden na een imposante spelerscarrière met voetballen bij Manchester United en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag eens op beleidsniveau in de top zou willen terugkeren.

Warm gevoel bij Van der Sar

Ajax’ adviseur Johan Cruijff had altijd een warm gevoel bij Van der Sar, maar vorig jaar vond Van der Sar een toetreding tot de beleidsbepalers bij Ajax nog te vroeg. Ditmaal acht hij na onder meer het doorlopen van de International Master of Sportmanagement van het Johan Cruyff Institute de tijd wel rijp voor zichzelf om als directeur in Ajax te stappen. In het kielzog derhalve van zijn voetbalvriend Overmars. Van der Sar was niet bereikbaar voor commentaar. Hij zat dit weekeinde in New York voor de marathon, die hij vanwege de afgelasting uiteindelijk niet voor een tweede keer kon lopen.