Nieuws
1178646
Nieuws

Boerrigter schiet last van zijn schouders

Derk Boerrigter kan zich niet herinneren dat hij ooit een treffer intenser heeft gevierd dan zijn openingsdoelpunt voor Ajax zaterdag tegen VVV-Venlo (2-0). De aanvaller spreidde zijn armen horizontaal langs zijn lichaam en liet zijn hoofd achterover vallen op beide schouders. Vervolgens schreeuwde hij het uit, de lucht in.

In de oerkreet na zijn eerste competitiedoelpunt sinds 22 april galmde opluchting en heel veel frustratie. "Eindelijk weer een doelpunt”, analyseerde hij een uurtje later in de catacomben van de ArenA. "Ik was hier zo aan toe. Het wilde maar niet. Ook in deze wedstrijd waren mijn dribbels onvoldoende. Maar laat dit doelpunt het begin van een nieuwe periode zijn.”

Rugblessure

De 26-jarige Boerrigter leek het voetballen verleerd sinds zijn zware rugblessure. Wat hij ook probeerde, hij was geen schim meer van de aanvaller bij wie vorig jaar alles vanzelf leek te gaan.

De Boerrigter van vorig jaar hebben de supporters van Ajax de laatste maanden echter nog niet gezien. "Ik snap het ook soms niet”, zei hij. "Nee, het ligt er niet aan dat ik nu vanaf de rechterkant moet spelen. Ik ben al blij dat de trainer mij vertrouwen geeft en dat ik mag spelen. Het moet gewoon beter, hopelijk vanaf nu. Na dit doelpunt viel er een last van mijn schouders.”

Vrije trap

"Eigenlijk nemen Eriksen of De Jong zo'n vrije trap”, weet Boerrigter. "Maar ik sta ook op dat lijstje en de plek was mooi voor mij. Gelukkig ging de bal er in. Het was moeilijk voetballen tegen VVV. Ze gaven heel weinig ruimte weg. Gelukkig hielp ik de ploeg met dat eerste doelpunt op weg. Ik wil dit meenemen naar woensdag voor die belangrijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund. We willen namelijk nog steeds Europees overwinteren.”