Nieuws
1178664
Nieuws

Heracles zet opmars voort

Heracles Almelo is bezig aan een opmars in de eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz boekte zaterdag tegen Roda JC de derde overwinning na de winterstop: 2-1. Willie Overtoom besliste het duel een kwartier voor tijd uit een strafschop nadat doelman Pawel Kieszek van Roda uit het veld was gestuurd. Heracles behaalde sinds de winterstop 10 punten uit vijf wedstrijden en staat daardoor weer in het 'linkerrijtje'.

Sanharib Malki bracht de bezoekers op voorsprong door een prachtige steekbal van Adil Ramzi met links langs doelman Remko Pasveer te schieten: 0-1. Voor Malki was dat al weer zijn 16e treffer dit seizoen, waarmee hij nog zes doelpunten verwijderd is van het clubrecord van Dick Nanninga en Johan Eriksen.

De thuisclub, zonder de zieke controleur Kwame Quansah, kwam na rust beter in de wedstrijd. Heracles ging wat makkelijker voetballen en dat resulteerde na ruim een uur in de gelijkmaker. Uit een snel genomen ingooi brak Samuel Armenteros door op de rechterflank. De spits van Heracles legde de bal keurig breed op de meegelopen Everton en de Braziliaanse spits maakte vervolgens zijn zevende van het seizoen: 1-1.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Lerin Duarte zette Armenteros met een fraaie pass vrij voor Kieszek. De Poolse keeper kegelde de aanvaller vervolgens in het strafschopgebied onderuit. De Belgische scheidsrechter Wim Smet was onverbiddelijk: rood voor Kieszek en een strafschop. Overtoom maakte vanaf 11 meter geen fout: 2-1.