Nieuws/Binnenland
1178681
Binnenland

Wilders blies kabinet op om Brinkman

PVV-leider Geert Wilders heeft het vorige kabinet opgeblazen om Hero Brinkman een hak te zetten. Dat beweert oud-PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel in zijn boek 'Wilders ring van discipelen, angst en wantrouwen als bouwstenen van een politieke partij'.

Wilders was zo teleurgesteld dat Brinkman de PVV had verlaten, dat hij zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen wilde. Dit was bedoeld als straf voor Brinkman, schrijft Van Bemmel.

Wilders ging er volgens Van Bemmel vanuit dat Brinkman na de verkiezingen niet meer terug zou keren in de Tweede Kamer, zoals ook is gebeurd. Zijn partij DPK kreeg nul zetels.

Neurotische dictator

Van Bemmel omschrijft Wilders als een paranoïde en neurotische dictator, Martin Bosma als een aartsluie en chagrijnige ruziemaker, Lilian Helder als gewiekste en achterbakse intrigante en Dion Graus als driftig en narcistisch ongeleid projectiel.

Opvallend is het enorme aantal spel- en taalfouten in het boek dat ruim tweehonderd pagina's telt, schrijft persbureau Novum Nieuws. De uitgever zou geen redactionele check hebben gepleegd.