Nieuws
1178683
Nieuws

Brinkman geeft het niet op

Hero Brinkman geeft de strijd niet op. Hoewel zijn DPK (Democratisch Politiek Keerpunt) nog geen 8000 stemmen haalde, gaat hij er niet van uit dat het einde verhaal is. Dat zei hij donderdag tegen het ANP.

Brinkman stapte eerder dit jaar uit de PVV. De partij die hij toen zelf opbouwde, ging kort erop samen met de partij Trots op Nederland van voormalig politica Rita Verdonk. „Verdonk deelt mijn analyse: dat er geen slechter moment mogelijk was voor een nieuwe partij als dit”, aldus Brinkman.

„Wij mikken op het midden en op rechts. Als je dan de keuze hebt tussen een partij die drie maanden bestaat en de strijd tussen Rutte en Samsom, dan snap ik het wel”, zegt Brinkman over het stemgedrag. „Politiek is een harde business. We zijn echt opgeslokt door de grote partijen.”

Er komt een evaluatie. Er zal worden gekeken naar het programma („Maar dat is heel goed“), naar de campagne en Brinkmans functioneren en de rol van zijn PVV-verleden. Intussen gaat het 'hartstikke goed' met Brinkman.

Volgens hem zijn er tientallen mensen die hem op het hart hebben gedrukt door te gaan met de partij. „Dat geeft druk, voor die mensen moet je het eigenlijk wel doen.”