Nieuws
1178688
Nieuws

Ook Kamphuis heeft nominatie op zak

Na Edwin van Calker in de tweemansbob veroverde dit weekeinde ook Esmé Kamphuis een olympische nominatie. Dat gebeurde in Park City, de tweede halte van de wereldbekercyclus waar Kamphuis met remster Judith Vis vrijdagavond (lokale tijd) na twee manches in een tijd van 1.40,10 als zevende eindigde.

Voor een nominatie voor de Spelen in 2014 in Sotsji is een plek bij de eerste acht op de geschoonde uitslagenlijst vereist. „Yeah baby! Zevende vandaag, dat betekent een olympische nominatie en dat op een baan voor starters. Geweldig werk van het team!” liet Kamphuis via Twitter weten. Het was eigenlijk de bedoeling dat Willy Kanis zou debuteren bij Kamphuis in de slee, maar de voormalig baanwielrenster was niet fit genoeg. Kanis hoopt nu volgende week op de olympische baan van Whistler in actie te komen.

De zege in Park City was voor het Canadese duo Kallie Humphries en Chelsea Vallois in een tijd van 1.39,49. De Duitse combinaties Sandra Kiriasis/Franziska Bertels (1.39,77) en Cathleen Martini/Stephanie Schneider (1.39,81) completeerden het podium.

Bobsleeteam Van Calker wacht nog op een tweede olympische nominatie. Edwin van Calker, Arnold van Calker, Sybren Jansma en Jeroen Piek slaagden er zaterdag nog niet in een topprestatie te leveren in de viermansbob. Het kwartet eindigde in Park City op de 11e plaats in de door de Rus Alexander Zoebkov gewonnen race. Ivo de Bruin debuteerde met Thierry Kruithoff, Bror van der Zijde en Akwasi Frimpong in de viermansslee op wereldbekerniveau. Het bleef bij één run: 21e.

In de tweemansbob hadden De Bruin en Van der Zijde vrijdag Van Calker en Jansma net achter zich gelaten; 11e tegen 12e. De winst was voor de Amerikaanse wereldkampioenen Steven Holcomb en Curt Tomacevicz.