Nieuws
1178704
Nieuws

Van Calker en co 11e in Park City

Bobsleeteam Van Calker wacht nog op een tweede olympische nominatie. Edwin van Calker, Arnold van Calker, Sybren Jansma en Jeroen Piek slaagden er zaterdag tijdens de tweede World Cup van het seizoen nog niet in een topprestatie te leveren in de viermansbob. Het kwartet eindigde in Park City op de 11e plaats in de door de Rus Alexander Zoebkov gewonnen race.

Voor Zoebkov was het zijn tweede zege op rij in de viermansbob, na Lake Placid. Bij de opening van het seizoen wist het bobsleeteam van Van Calker vorige week een nominatie voor Sotsji 2014 in de wacht te slepen in de tweemansbob. In Park City lag de kans die prestatie in de viermansbob te herhalen.

Zesde na run 1

Na de eerste run bezette het Nederlandse kwartet zaterdag de 6e plaats. De verschillen op de olympische baan van Utah waren echter zeer miniem. Dat bleek ook in de tweede race. Die verliep voor Van Calker en co iets minder met de 11e plaats als resultaat, . op 0,74 seconde van Zoebkov.

De Rus hield de Amerikaanse wereld- en olympisch kampioen Steven Holcomb en de Duitser Manuel Machata achter zich. Holcomb kwam 0,12 seconde te kort, Machata finishte op 14-honderdste van een tel.

Het World Cup-seizoen gaat komend weekeinde verder in Whistler, Canada.