Nieuws/Binnenland
1179577
Binnenland

null

Klagen helpt & een zandstorm

Wekelijks neemt de Reiskrant een kijkje op Schiphol om vakantiegangers te vragen naar hun reis. Waar gaan ze naar toe en wat verwachten ze ervan? Ook wordt aan de 'terugkomers' gevraagd hoe hun tripje is bevallen. Deze week spraken we met Josca, Denise en Tanja op weg naar Barcelona en Geert en Willie die terugkwamen van hun reis door Syrie en Jordanie.

UIT

Wie: Josca, Denise en Tanja

Uit: Rotterdam en Den Haag

Waarheen: Barcelona

Duur: Tien dagen

Accommodatie: „Een of ander designhotel. Maar dat hebben we afgedwongen omdat er iets mis was gegaan met de boeking. Dit hotel is namelijk duurder.”

Geboekt bij: "Geen idee. Het is een studiereis georganiseerd door de Universiteit van Tilburg."

Verwachting: Josca: „Nou, we moeten voor school iets doen en dachten, als we er toch zijn kunnen we net zo goed wat langer blijven, toch?” Denise: „Je kent het wel: de Sagrada Familia, Park Guell en Casa Batllo. Verder natuurlijk kijken of we de Spaanse warenhuizen leeg kunnen kopen. Hopelijk laat mijn beurs dat toe.” Tanja: „Ik wil ook zeker een dagje chillen aan het zwembad op het dak van het hotel.”

Kosten: Josca: „In totaal E460 p.p. Maar nogmaals, die prijs gold eigenlijk eerst voor een andere boeking, die niet juist was. Tip van de dag: het heeft kennelijk zin om te klagen!”

THUIS

Wie: Geert en Willie Horstman

Uit: Laren

Waarheen: Syrië en Jordanië

Duur: Twaalf dagen

Accommodatie: Hotels

Geboekt bij: Kras

Verwachting: „We hebben veel van de wereld gezien, maar hier waren we nog nooit geweest. Het was een groepsreis, maar we hebben ook een keer een excursie aan ons voorbij laten gaan.”

Werkelijkheid: „Het was namelijk een propvol programma. Bovendien wilden we Amman ook graag met eigen ogen zien. Het was een heel bijzondere reis. Vooral de geweldige beschavingen, de prachtige kleuren en kloven in de Wadi Rum woestijn en de steden Aleppo en Petra. Daarnaast hebben we een zandstorm en een regenbui in Palmyra meegemaakt. Al met al was het een hectische reis.”

Kosten: „De reis kostte 1489 euro, exclusief excursies, fooien en de maaltijden.”