Nieuws/Binnenland
1179584
Binnenland

null

"20 jaar terug"

Wekelijks neemt de Reiskrant een kijkje op Schiphol om vakantiegangers te vragen naar hun reis. Waar gaan ze naar toe en wat verwachten ze ervan? Ook wordt aan de 'terugkomers' gevraagd hoe hun tripje is bevallen. Deze week spraken we met Annemart, Tim en de kids en met de familie Heuken.

UIT

„Na 20 jaar even terug…”

Wie: Annemart, Tim en kinderen Saskia en Luke

Uit: Australië

Waarheen: Singapore en dan terug naar Melbourne

Accommodatie: Hotels

Duur: Annemart: „We zijn nu 3,5 week in Nederland geweest en blijven drie dagen in Singapore alvorens terug te vliegen naar huis.”

Verwachting: „Het was voor mij 20 jaar geleden dat ik in Nederland was. Ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven, maar we zijn voor mijn vaders werk verhuisd naar India, Engeland en uiteindelijk Australië. Gek genoeg vond ik Nederland helemaal niet zoveel veranderd. Ja, het is wel wat drukker geworden. Ik zou hier best wel weer willen wonen hoor. Mijn man vond het ook wel een mooi land. De kinderen spreken alleen geen Nederlands en hebben hun leven ’down under’."

Kosten: Tickets voor het hele gezin: 10.000 Australische dollar; ± €5.500

THUIS

„Cultuur uit verschillende tijdperken…”

Wie: Familie Heuken en zoon Kjeld

Uit: Hengelo

Waar vandaan: Rome

Accommodatie: Hotel

Duur: Zes dagen

Verwachting: „We gingen voor de cultuur natuurlijk. Je vindt daar geschiedenis uit alle tijdperken. Gebouwen uit de renaissance tot relikwieën uit 2000 jaar voor Christus. En natuurlijk is het Vaticaan ook heel bijzonder.”

Werkelijkheid: Kjeld: „Ik was er nog nooit geweest, maar heb natuurlijk veel geleerd op school. Daardoor kon ik mijn ouders soms meer vertellen dan zij mij.” Vader: „Ik vind het een schitterende stad en ga zeker nog eens.” Moeder: „Ja, het was alleen wel een beetje warm zo in de zomer. Er is wel heel veel verkeer daar.”

Kosten: „We hebben alles bij een reisbureau geboekt. Dat is vaak toch nog goedkoper dan internet hoor en je weet zeker dat je comfort en kwaliteit krijgt.”