Nieuws/Binnenland
1179778
Binnenland

null

Coachen in Calgary & mooie fietstochten

Wekelijks neemt de Reiskrant een kijkje op Schiphol om vakantiegangers te vragen naar hun reis. Waar gaan ze naar toe en wat verwachten ze ervan? Ook wordt aan de 'terugkomers' gevraagd hoe hun tripje is bevallen. Deze week spraken we met Rogina op weg naar Canada en Jan en Harmke die heerlijk hebben gefietst in Portugal..

UIT

Coachen in Calgary

Wie: Rogina de Jong

Uit: Heerenveen

Waarheen: Calgary, Canada

Duur: Tien dagen

Accommodatie: Hotel

Geboekt bij: KLM

Verwachting: „Ik ga voor het schaatsen naar Calgary. Niet om dat zelf te doen, maar als coach. Ik ben namelijk assistent-trainer van Team Gold Rush. Dat zijn zeven inline-skaters uit Australië en Nieuw-Zeeland die nu de lange baan onder de knie proberen te krijgen. Ze waren net niet goed genoeg voor de wereldkampioenschappen in Vancouver. Deze groep heeft een hele tijd in Nederland getraind en gaat nu in Calgary snelle tijden proberen te realiseren. In totaal duurt de hele training tien tot twaalf weken met als doel de Olympische Winterspelen in 2010 in Vancouver.”

THUIS

Mooie fietstochten...

Wie: Jan en Harmke

Uit: Hoogeveen

Waar vandaan: Algarve, Portugal

Duur: Drie weken

Accommodatie: Hotel

Geboekt bij: Martinair

Verwachting: „Wij zouden eigenlijk samen met twee vrienden naar de Algarve gaan, maar vanwege een hartaanval van een van hen zijn we nu met z’n tweeën gegaan. We hebben al vaker met z’n vieren gereisd. Bijvoorbeeld met de camper door Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Volgens de dokter zou hij binnen veertien dagen weer in orde zijn.”

Werkelijkheid: „We hadden het niet verwacht, maar de laatste paar dagen zijn we toch nog met z’n viertjes in de Algarve geweest en hebben we veel lol gehad. De dokter had dus gelijk. Ook tot die tijd hadden we een leuke tijd. We hebben lekker kunnen fietsen. De Algarve is erg vlak, dus dat is ideaal voor fietstochten. Het viel ons wel wat tegen dat er zo veel Nederlanders en oude mensen waren.”